14. maj 2012

multikultur_concrete5.jpg

BYFESTEN I SØNDERBORG ER MULTIKULTUREL

Byfesten i Sønderborg 17.-20. maj nærmer sig hastigt, og som altid er der lagt op til at brag af en fest. Kjærs Tivoli er igen klar med forlystelser til alle legesyge uanset alder, der er kræmmermarked, amatørmusikfestival og meget andet godt. Og mon ikke mange kvinder i Sønderborg ser verdens største damefrokost lørdag aften i det store dansetelt, som byfestens ultimative klimaks? Det kunne nu også være det multikulturelle arrangement, der igen i år bliver en del af byfesten.

Byfesten har i år allieret sig med Sønderborg2017, der vil være til stede på pladsen og i optoget gennem byen om torsdagen. Frivillige hjælpere uddeler 2017-balloner, flyers og foldere. Kultur- og Erhvervsudvalget og 2017-sekretariatet i Sønderborg Kommune har sponsoreret det multikulturelle arrangement, som et flot indslag i byfesten. Det vil kunne ses både ved optoget og ved en stor multikulturel happening i det store dansetelt om torsdagen.

Sheriffo Danjo fra Multikultur Team Sønderborg er glad for at det multikulturelle arrangement lige som sidste år bliver en del af byfesten.

 - Vi knokler for at strikke et flot program sammen, og vi er glade for at Sønderborg Kommune støtter op om det multikulturelle indslag i byfesten. Satsningen på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 handler i høj grad om det grænseoverskridende kulturmøde, og at vi skal være åbne overfor andre kulturer end vores egen. Og det er helt oplagt at lade byfesten i Sønderborg være rammen om det kulturmøde. Her mødes en traditionsrig byfestkultur i Sønderborg med de mange etniske minoriteter, der lever i Sønderborg, og det er en rigtig god anledning til en snak eller en svingom. Jeg vil gerne opfordre alle, der har lyst, til at kigge indenfor i det store dansetelt om torsdagen. Her er der rig mulighed for at opleve glade, festklædte sønderborgere, der folder sig ud med dans og musik, siger Sheriffo Danjo.

Sheriffo_concrete5.jpg

Sheriffo Danjo