20. april 2011

ARTHUR, OTTE ÅR: DET ER JO KUNST!

11_04_19__kunstworkshop_for_boern_KOMP.jpg
Torben på otte år gør sig umage med sin kinesiske paradisfugl.

Farlige drager og venlige drager, paradisfugle, kentaurer og fernisulve. Børn maler sig rundt i jordens mytologi på biblioteket i Sønderborg.

- Se, hvor farlig den her kommer til at se ud!

Sådan lyder en kommentar fra den ene pige til den anden.

23 børn sidder i en stor kvadrat på gulvet i Salen på Kongevejs-biblioteket i Sønderborg, som i to dage her i skolernes påskeferie holder kunst-workshop for børn.

Og det er et stort tilløbsstykke. Mindst dobbelt så mange børn meldte sig, som der er pladser. Og selv om forårssolen skinner udenfor, sidder alle dybt koncentreret over billederne.

Mytologisk jordomrejse

Her i biblioteket foregår mange andre kulturaktiviteter end udlån af bøger, film og musik, og Biblioteket Sønderborg kaster sig med ind i kampen om titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017, som Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig er i fuld gang med at ansøge om.

På workshoppen her tager kunstneren Rick Towle de 7-12-årige børn med på en mytologisk rejse jorden rundt. I går var det fabeldyr og væsener fra faraoernes Egypten, antikkens Grækenland og de nordamerikanske indianere. I dag går turen blandt andet gennem kinesiske paradisfugle og drager, afrikanske masker og nordiske guder.

- Hver kultur har sit eget udtryk, og det er jo sjovt, at for eksempel dragen i nogle kulturer er frygtindgydende og ildspyende, mens det i Kina er et positivt væsen, der forbindes med vand. Jeg håber, at workshoppen vil inspirere børnene til at undersøge mere om kulturerne. Jeg kan huske fra min egen drengetid, at jeg læste om de græske myter, om Herkules og Kyklopen med ét øje. Det er meget billedskabende, siger Rick Towle.

Otteårig kunstner

- Det er sjovt at male og gøre sig umage, siger otteårige Arthur, som har gang i en afrikansk maske.

Arthur_otte_r_kunstworkshop.jpg
- Det er spændende også at høre om dyrene, siger Matilde, forrest.

Men er det ikke nogle mærkelige billeder?

- Jo, egentlig, men det er jo kunst!

Er kunst altid mærkeligt?

- Nej, det kan også være flot og mellemflot og normalt eller sejt eller ældgammelt. Men man behøver jo ikke altid at male det, som man ser det. Man kan også komme nogle andre farver på.

Arthur synes også, at Rick Towle er en god lærer:

- Han er frygtelig sød, og så køber han masser af papir!

Til slut sammensættes en udstilling med udvalgte tegninger fra hver deltager. Den kan ses på biblioteket i to uger efter påske.