1. maj 2012

2017_cafe_bning_-_piger__Aase_hel.jpg

Borgmester Aase Nyegaard hilste på Annasofie, til venstre, og Tiana.

 

Annesofie og Tiana er klar i 2017-shoppen

 

- Vi har glædet os til åbningen, men vi skal lige vænne og til, at vi også skal gå hen til folk, siger Annesofie og tænker på, at hun og veninden Tiana også skal dele brochurer ud og tale med folk om Sønderborgs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Nogle gange også ude på gågaden udenfor vinduerne.

Men lige i dag er der masser af folk, der kommer indenfor af sig selv, for det er åbningsdag for 2017-shoppen på gågaden Perlegade i Sønderborg, og Annesofie Elnett og Tiana Winter, begge 18 år,  står klar bag baren med perlende hyldeblomstdrik, kaffe, frugt og snacks.

De er med på holdet fra Produktionshøjskolen i Sønderborg, som driver 2017-shoppen til daglig. Holdet har selv indrettet cafeen med en genbrugssofa i plys, caféborde og store, farverige malerier på væggen, som de har hentet på Produktionshøjsolen.

- Men kunsten vil blive skiftet ud hele tiden. Det vil det der sikkert også, forklarer de og peger hen i vinduet, hvor der står brugskunst, som nogle butikker har sponseret, og som 2017-shoppen sælger af.

Også til hverdag i butikkernes åbningstid vil der være åbent i 2017-shoppen, og holdet har lagt en vagtplan, så der er altid nogen til at servere lette drikkevarer og mad og til at slå en sludder af.  

På åbningsdagen var der også ung musik i 2017-shoppen, da dygtige Nikolaj Berg - 16 år og fra Nordborg Slots Efterskole - satte sig ved keyboardet, og skolekammeraten 17-årige Ester Wolf sørgede for sang.

2017_cafe_bning_-_Nikolaj_spiller_beskret.jpg