6. marts 2013

AlsRevy2013__482.jpg

På scenen kan man opleve (fra venstre) Debbie Skøtt Thomsen, Hugo Rohde Petersen, Dorthe Wiseman, Hans Henrik Bendtsen, Malene Birk Olsen, Karen Rasmussen og Erling Thomsen

 

Als Revyen 2013 siger ”Det’ dæl’me trALS”
om 2017-nederlaget

Fredag er der premiere på Als Revyen, der som årets hovedemne griber fat i den tragikomiske side af Sønderborgs nederlag til Aarhus i opgøret om titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017. Der er stadig billetter til festaften lørdag og til forestillingen søndag eftermiddag. 

Det var en skæbnesvanger eftermiddag den 24. august 2012, da borgere fra Sønderborg-området stimlede sammen for at følge afgørelsen om Europæisk Kulturhovedstad 2017, som blev afsagt af en international jury i København, og som blev transmitteret til en videoskærm på Rådhustorvet i Sønderborg på en - desværre - ustabil forbindelse.
Skuffelsen - da juryformanden udnævnte Aarhus som vinder efter en flertalsbeslutning i juryen, lød som et kollektivt suk igennem folkemængden i Sønderborg. Men næsten intet er værre, end at det kan blive godt stof til en revy, og således er Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad blevet hovedemnet for holdet bag Als Revyen 2013, som har premiere på fredag og spilles også lørdag aften og søndag eftermiddag.

- Med vore revynumre bestræber vi os på, at kunne ramme og more et bredt publikum fra hele Als, ja hele Sønderborg Kommune, for Als Revyen er hele Sønderborg områdets store lokalrevy, siger revyens instruktør, Peter Buhl, om den traditionsrige revy, der i 40 år blev afviklet som en lokal revy i Augustenborg, men siden er vokset og nu spilles for femte år i Kultursalen i Augustenborg-Hallerne, hvor den typisk bliver set af cirka 800.

Der er to nye ansigter på scenen, nemlig Hugo Rohde Petersen og Hans Henrik Bendtsen, og der vil være gensyn med Debbie Skøtt Thomsen, Dorthe Wiseman, Malene Birk Olsen, Karen Rasmussen og Erling Thomsen. Ud over aktørerne på scenen arbejder ca. 40 personer med tekst, kulisser, kostumer, lys og lyd, og aktørerne vil igen blive bakket op af et revyorkester på fire mand. Op til premieren har revyholdet desuden haft besøg af skuespilleren Jan Hertz, som har delt ud af råd og fif.

Lørdagens forestilling betynder kl. 18.30 med spisning og efterfølgende dans, mens den sidste chance for at se årets udgave er søndag kl. 15.30.

Se evt. mere og køb billetter HER