1. maj 2012

 2017_cafe_bning_-_Tim_spiller_-_bedre_foto_beskret.jpg

Tim Hansen spillede ved åbningen af 2017-shoppen. Foto: Patricio Soto

 

2017-shoppen på gågaden er sat i bevægelse

Unge byder velkommen i 2017-shoppen på Perlegade i Sønderborg. Her kan man få information om ideerne bag Sønderborgs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad, og man kan få overblik over de lokale foreningers aktiviteter. 

 - Dette er et hus, der bevæger sig.
Det fastslog Kirsten Andreasen, da hun tirsdag 1. maj åbnede 2017-shoppen på gågaden Perlegade overfor Rønhaveplads i Sønderborg.
Som leder af Produktionshøjskolen i Sønderborg har hun taget initiativ til 2017-shoppen, hvor et hold af skolens elever lærer nyt ved at være med i den daglige drift, og samtidig kommer 2017-budskaberne ud på gadeplan – bogstaveligt talt.

Med bevægelse i huset sigtede Kirsten Andreasen på, at der gerne må ske nye ting løbende. Shoppen kan bruges som udstillingsted af kunstnere, og lokale foreninger kan komme ind og fortælle om deres aktiviteter, som vil blive formidlet videre til shoppens besøgende, der samtidig kan sætte sig ind i ideerne bag Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs ansøgning til Europæisk Kulturhovedstad i 2017.
- Det må rigtigt gerne gå som i dag. Vi fik Tim Hansen til at spille, så meldte et par af hans elever fra Nordborg Slots Efterskole sig også med musik, og så har Brian O’Driscoll fra Skelde også sluttet sig til sammen med nogle andre musikere. Så vi har et musikprogram hele eftermiddagen. Det er vokset, og på den måde må stafetten gerne gå videre.  Vi vil prøve at fodre shoppen og give den lidt gødning, og så håber vi, at folk vil involvere sig, sagde Kirsten Andreasen. 

Den rigtige brik
Også borgmester Aase Nyegaard deltog i åbningen:
- Det er dejligt at se jer unge her. Det er jer, vi har brug for. Der er mange unge, som rejser fra byen, og ud af ti er det kun to, der vender tilbage igen. Vi vil gerne have, at flere skal være interesserede i at komme tilbage, eller at andre vil komme hertil. Det tror jeg på, at de vil, for vi kan noget hernede. Det er også derfor vi skal være kulturhovedstad. Nogle borgere snakker om, at vi bruger for mange penge på det, men de vil komme tilbage, sagde Aase Nyegaard, som glædede sig over 2017-shoppen:
- Det er vigtigt, at alle bliver opmærksomme på kulturhovedstaden, og I er den helt rigtige brik til at få det til at ske. Vi skal gøre alt for at det lykkes.  

Alle er velkomne i 2017-shoppen i butikkernes åbningstid. Her kan man slå sig ned i en sofa eller ved et cafébord og hvile sig på indkøbsturen, og man kan købe lidt at spise og drikke. Daglig leder er Mette Sehrt. Hun kan kontaktes på mobil: 23 80 47 09 og på e-mail: sm@S-P-H.dk

2017_cafe_bning_-Aase_taler_beskret.jpg

 

 

 

 

 

 

2017_cafe_bning_-_kirsten_i_dren_beskret.jpg