14. marts 2012

-Foreningsmøde: Luften var tyk af medspil og ideer

Et væld af ideer og stor vilje til at være med prægede omkring 150 engagerede frivillige fra foreningslivet i Sønderborg Kommune, da 2017-sekretariatet havde inviteret dem til møde i Alsion tirsdag 13. marts.

”Grib chancen” for at være med, hed det i invitationen – og det gjorde de. Gæsterne tog hjem med mere viden om, hvad 2017-kandidaturen går ud på, hvordan de kan være med, og tre dugfriske nyheder. På den anden side fik 2017-sekretariatet et væld af input om aktiviteter, der allerede er planlagt, ideer til nye tiltag – og ikke mindst masser af medspil.

Borgmester Aase Nyegaard præsenterede aftenens første nyhed, da hun viste 2017’s nye logo – et stort S, som kan symbolisere både Sønderborg, Sønderjylland-Schleswig og Syddanmark. Det er samtidig enkelt og egner sig derfor til store formater nu, hvor ansøgningsfasen spidser til og har behov for stor synlighed. Det nye logo ses allerede nu ved Sønderborgs indfaldsveje, og gæsterne tirsdag aften fik det med hjem på badges – sammen med mulepose, bogen fra første ansøgningsrunde og andet oplysningsmateriale. Det nye logo erstatter ikke, men supplerer det gamle med de tre broer, som symboliserer connecting, confronting og celebrating.

Kirsten_Andreasen_foreningsmde_web469px.jpg
Kirsten Andreasen fortalte om 2017-huset, der åbner 1. april.

Aftnens to andre nyheder præsenterede henholdsvis art director Lars Tholander og 2017-frivillig Kirsten Andreasen. Lars Tholanders var meget synlig – nemlig en nyudvikling af Sønderborgs mjav-køer, som Tholander og hans Kunstpunkt-gruppe har forvandlet til farvestrålende mojn-køer. Køerne kan nogle dage endnu ses i Café Alsion, inden de flyttes til en påskeudstilling på Nordals. Kirsten Andreasens nyhed er ikke synlig endnu – men det bliver den. Der er nemlig tale om et 2017-hus, som får hjemme på Perlegade ved Rønhaveplads – i det gamle, gule hus fra 1704. Det åbner 1. april, og det er planen, at alle med arrangementer og aktiviteter, som man kan mødes om, kan henvende sig til huset – fysisk eller elektronisk – og bruge det som platform for nye netværk, workshops, ture og meget mere. Mere information om kontaktmuligheder kommer ud senere.

borgermoede_0308_ko_inspiceres_web460px.jpg

Aftnen bød desuden på indlæg fra kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt, 2017-projektleder Else Christensen Redzepovic, 2017-medarbejderne Henriette Pilegaard, Elisa Priester og Sue McCartey samt projektmedarbejder Anna Kindberg fra Kulturbro, Regionskontoret i Padborg.

Alle gav et indblik i muligheder og udfordringer i forhold til 2017-kandidaturen, og der blev lyttet og spurgt. Men aktivitet og snak kom der for alvor, da de mange frivillige fik lejlighed til dels at notere aktiviteter, der allerede er planlagt, dels ideer til, hvad 2017 og årene frem til kunne byde på, når Sønderborg den 24. august udpeges som byen, der bliver centrum for Danmarks europæiske kulturhovedstad i 2017.

Se flere foto på vores facebook-side
http://www.facebook.com/Sonderborg2017