22. marts 2012

2017-cafe åbner i Sønderborg

En ny café er på vej ved Rønhaveplads i Sønderborg. Det bliver et 2017-hus fuldt af kultur, men man kan også få en kop kaffe. Initiativtager Kirsten Andreasen fortæller:

- I caféen vil vi samle og synliggøre alt det fantastiske, der sker i vores område. Alt lige fra små kaffesteder, loppemarkeder og gallerier til kor, sportsaktiviteter og vandreture osv. Der er så meget, man kan se og opleve fra Nordals til Rinkenæs og videre endnu. Huset bliver stedet, hvor både borgere og turister kan gå ind og få noget at vide om, hvad der sker, fortæller Kirsten.

Ideen er opstået i forbindelse med kandidaturet til Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

- Som det er nu, er kulturhovedstadsprojektet ikke allemands eje, og det er jo det, der er meningen. Caféen giver let mulighed for at melde sig på banen, både for enkeltpersoner og små og store foreninger eller institutioner, der gerne vil have synliggjort det, de går og laver, forklarer Kirsten Andreasen.

2017_cafe_avis_1_web480px.jpg


Kirsten Andreasen er initiativtager til 2017-huset, der åbner ved Rønhaveplads til april. Foto: Kim Toft Jørgensen.

Der satses på opstart i 2017-huset til april. Alle med arrangementer og aktiviteter, kan henvende sig til huset – fysisk eller elektronisk – og bruge det som platform for nye netværk, workshops, ture og meget mere.

- Vi vil bl.a. lave et kort over alle kulturarrangementer, lokale aktiviteter og naturoplevelser i området. Og så vil vi lave ”margueritruter” mellem initiativerne som små oplevelsespakker for borgere og gæster. Ved at synliggøre de fede ting der sker, vokser der måske noget nyt frem, siger Kirsten Andreasen, der til dagligt er forstander på Sønderborg Produktionshøjskole.